ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΔΟΣΕΩΝ

 Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Διεύθυνσης Εκδόσεων
του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – Διόφαντος.

 

Η Διεύθυνση Εκδόσεων οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί τη διαδικασία παραγωγής και διανομής των διδακτικών βιβλίων σε όλα τα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, καθώς και σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού βάσει Υπουργικών αποφάσεων του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η προσαρμογή, έκδοση και διάθεση των διδακτικών βιβλίων (α) στη γραφή Braille, (β) σε γραμματοσειρές κατάλληλες για μαθητές με χαμηλή όραση, αποτελούν μέρος του έργου της Διεύθυνσης Εκδόσεων, με ιδιαίτερη σημασία και προτεραιότητα.

Επίσης, μέσω του ηλεκτρονικού της βιβλιοπωλείου, η Διεύθυνση Εκδόσεων διαθέτει τα διδακτικά βιβλία εμπορίου στους εγγεγραμμένους χρήστες της υπηρεσίας αυτής.

Βασικός στόχος της Διεύθυνσης Εκδόσεων είναι η έγκαιρη παραγωγή και διανομή των βιβλίων, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και υψηλή ποιότητα αποτελέσματος. Για να επιτευχθεί αυτός ο βασικός στόχος, η Διεύθυνση Εκδόσεων έχει οργανώσει μια σειρά απαραίτητων διαδικασιών, μεταξύ των οποίων είναι οι παρακάτω:

  • Υπολογισμός των αναγκών σε αντίτυπα ανά τίτλο και ανά σχολική μονάδα. Ο υπολογισμός πραγματοποιείται από εξειδικευμένο λογισμικό που αξιοποιεί τα δεδομένα της καρτέλας σχολείου από το σύστημα «MySchool» και παράγει την «παραγγελία σχολείου», δηλαδή το σύνολο αντιτύπων ανά τίτλο που θα λάβει η σχολική μονάδα, βάσει του μαθητικού της δυναμικού.
  • Εκπόνηση και υλοποίηση της διαδικασίας παραγωγής των σχολικών βιβλίων (αγορά χάρτου και εκτύπωση–βιβλιοδεσία).
  • Οργάνωση και επίβλεψη της διαδικασίας συσκευασίας του συνόλου των βιβλίων. Η συσκευασία πραγματοποιείται ανά «παραγγελία σχολείου».
  • Οργάνωση, συντονισμός και επίβλεψη της διαδικασίας διανομής των βιβλίων στα σχολεία και τα κέντρα διανομής των επιμέρους νομών της χώρας. Οι συσκευασμένες «παραγγελίες σχολείου» αποστέλλονται στα Κέντρα Διανομής πανελλαδικά. Στη συνέχεια τα Κέντρα Διανομής αποστέλλουν σε κάθε σχολική μονάδα τις συσκευασμένες παραγγελίες της.

Για να ενημερωθείτε για τις λειτουργίες των βασικών σελίδων του ιστότοπου πατήστε εδώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

infopublications@cti.gr