•  Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
  •  Κέντρα Διανομής
  •  Δημόσια Σχολεία
  • Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο
  • Ελληνόγλωσση Εκπαίδευση Εξωτερικού

Διανομή Σχολικού Οδηγού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων και Οργάνωσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αρ. πρωτ. Φ31/28908/Δ1-25-2-2019 και θέμα "Διανομή Σχολικού Οδηγού για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων", το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών για την επίτευξη των στόχων της εκπαίδευσης, προχώρησε στην έκδοση Σχολικού Οδηγού που απευθύνεται στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.

Σκοπός του είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων που θα ενισχύσει τη συνεργασία τους με τους εκπαιδευτικούς και συνακόλουθα θα συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Την παραγωγή και διανομή του Σχολικού Οδηγού έχει αναλάβει το ΙΤΥΕ-Διόφαντος.

Ο προσδιορισμός των απαιτούμενων αντιτύπων που θα χρειασθεί κάθε σχολείο βασίστηκε στα στοιχεία μαθητικού δυναμικού που έχουν δηλώσει τα σχολεία μέσω του συστήματος MySchool για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019.

Ειδικότερα για τα Νηπιαγωγεία, θα αποσταλεί μεγαλύτερος αριθμός αντιτύπων ώστε ο Σχολικός Οδηγός να δοθεί, κατά τη διαδικασία εγγραφής, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών που θα φοιτήσουν στο προνήπιο το σχολικό έτος 2019-2020.

Οι Σχολικοί Οδηγοί θα συσκευαστούν ανά σχολείο, σε χαρτοκιβώτια στα οποία θα αναγράφονται τα στοιχεία του σχολείου, και θα παραδοθούν στα Κέντρα Διανομής που τα εξυπηρετούν.

Τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία μπορούν να ενημερώνονται για τα Κέντρα Διανομής που τα εξυπηρετούν είτε μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, είτε μέσω της σελίδας τους στον ιστότοπο http://publications.cti.gr, επιλέγοντας «Δημόσια Σχολεία» και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου (user name και password) που έχουν παραλάβει από το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Αμέσως μετά την παραλαβή των Σχολικών Οδηγών από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος, οι υπεύθυνοι των Κέντρων Διανομής οφείλουν:

α. να επιβεβαιώσουν άμεσα την παραλαβή τους (κατά την ημέρα παράδοσης από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος) στο μενού «Παραλαβές» -> «Επιβεβαίωση Παραλαβής» στη σελίδα του Κέντρου Διανομής στον ιστότοπο http://publications.cti.gr, επιλέγοντας «Κέντρα Διανομής» και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου (user name και password) που έχουν παραλάβει από το ΙΤΥΕ-Διόφαντος.

β. να ενημερώσουν τα σχολεία που εξυπηρετούν και

γ. να παραδώσουν στο κάθε σχολείο μόνο τα χαρτοκιβώτια στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία του συγκεκριμένου σχολείου, καθώς και το αντίστοιχο Δελτίο Αποστολής.

Οι Διευθυντές των σχολείων, μετά την ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Κέντρου Διανομής, οφείλουν άμεσα να παραλάβουν τα χαρτοκιβώτια με τον Σχολικό Οδηγό και να τον διανείμουν σε όλους τους μαθητές. 

  

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης «Το Χαρτί του Μέλλοντος μας - Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία»

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων - Διόφαντος

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

MySchool